Tvorbeni načini čebelarskega izrazja v Dajnkovem Čelarstvu (1831) - Atelšek, Simon (Jezikoslovni zapiski, 2015)
V prispevku so predstavljeni tvorbeni načini čebelarskega izrazja v Dajnkovem delu Čelarstvo. Podobno kot za druge kmetijske stroke velja tudi za čebelarstvo, da je osnovno besedje praslovanska dediščina. Z razvojem čebelarstva kot stroke pa so se pojavili novi pojmi in posledično potreba po novih strokovnih izrazih, ki so nastajali na različne tvorbene načine. V Dajnkovem čebelarskem izrazju izpričani tvorbeni načini so v prispevku razvrščeni in predstavljeni v okviru treh skupin, in sicer pomenoslovne, besedotvorne in skladenjske.