Nemške izposojenke v slovenščini Hildegard Striedter-Temps Življenjepisno-znanstvenozgodovinske opombe po petdesetih letih - Bergmann, Hubert (Jezikoslovni zapiski, 2015)
Prispevek se ukvarja z biografijo nemške slavistke Hildegard Striedter-Temps (1931–1972) ter z genezo in s sprejemom njene monografije Nemške izposojenke v slovenščini (Deutsche Lehnwörter im Slovenischen) iz leta 1963. Ta je, skupaj z njeno (leta 1958 natisnjeno) disertacijo Nemške izposojenke v srbohrvaščini (Deutsche Lehnwörter im Serbokroatischen), še vedno eno izmed standardnih del o stikih med nemščino in posameznimi slovanskimi jeziki.