Дискурсивные формулы подтверждения в типологической перспективе - Полина Бычкова [Polina Byčkova] (Jezikoslovni zapiski, 2020)
Prispevek predstavlja zasnovo tipološke študije pragmatičnih zgradb v vlogi odgovora (rus. Ne govori!, sl. Kaj si pa misliš!). Zasnova tipologije je izdelana po modelu moskovske leksikalnotipološke raziskovalne skupine. Na podlagi gradiva iz vzporednih korpusov in vprašalnikov analiziramo ruske, slovenske in italijanske diskurzivne formule s pomenom pritrjevanja.