Razmišljanja ob starejših romanizmih v slovenščini in drugih južnoslovanskih jezikih (2. del) - Šega, Agata (Jezikoslovni zapiski, 2020)
Prispevek prinaša primerjavo romanskih predlog za starejše romanizme na makedonsko-bolgarskem govornem področju in v slovenščini, in poskuša pokazati, da na obeh jezikovnih področjih izposojenke, ki so bile prevzete še v praslovanski dobi, običajno spadajo v fond starejših romanizmov, ki jih poznajo tudi drugi južnoslovanski jeziki, večinoma pa tudi slovenščina.