Osobliwości czasu przeszłego gwarowego czasownika być na podstawie danych korpusowych - Grochola-Szczepanek, Helena (Jezikoslovni zapiski, 2019)
Značilnosti preteklika spiškega narečnega glagola być ‘biti’ na osnovi korpusnih podatkov Prispevek obravnava kategorijo preteklega časa glagola być ‘biti’ v spiškem narečju. Izsledki izhajajo iz gradiva za Spiški narečni korpus. Glagolska spregatev je v narečju drugačna kot v splošni poljščini. Ohranile so se arhaične oblike tipa byłech, jech był, my byli. Navedeni so podatki o številu pojavitev vseh oblik v korpusu. Izbrani primeri so prikazani v širšem kontekstu, skupaj z metapodatki. Predstavljene so tudi možnosti uporabe elektronskega korpusa za morfološke in sociolingvistične raziskave.