Metodologija leksikografske obradbe Rječnika hrvatskoga kajkavskoga književnog jezika - Brlobaš, Željka; Horvat, Martina (Jezikoslovni zapiski, 2019)
V uvodu so orisane osnovne značilnosti Slovarja hrvaškega kajkavskega knjižnega jezika (Rječnik hrvatskoga kajkavskoga književnog jezika), zgodovinskega slovarja hrvaškega jezika, ki temelji na natisnjenih in rokopisnih virih, zapisanih v kajkavskem knjižnem jeziku. Po kratkem pregledu sestave gesel je orisana metodologija uporabljene leksikografske analize, poudarjene pa so tudi slovnične sestavine gesel. Slovar je vir podatkov o skladenjskih posebnostih kajkavske knjižne hrvaščine in pri leksikografski analizi osnova za različne semantične raziskave.