Leksikografska interpretacija višečlanih leksičkih jedinica u Rečnicima prizrensko¬ ¬timočkih dijalekata i pitanje njihovog statusa kao posebnih odrednica/Slovaropisna interpretacija večbesednih leksičnih enot v slovarjih prizrensko-timoških govorov srbsk - V. Žugić, Radmila (Jezikoslovni zapiski, 2018)
Avtorica v prispevku raziskuje leksikografsko interpretacijo večbesednih leksičnih enot v slovarjih prizrensko‑timoškega narečnega področja in upravičenost predstavljanja teh enot kot posebnih gesel. V zvezi s tem so analizirani različni slovaropisni modeli obdelave in ob primerih komentirani tisti najpogostejši, ki najbolj odstopajo od leksikografske norme. Rezultati analize kličejo po drugačnem pristopu k obdelavi večbesednih leksičnih enot, in sicer zaradi usklajevanja narečnega slovaropisja z leksikografsko normo in z leksikološkimi zakonitostmi v obsegu, ki ga omogoča narečje, pa tudi zaradi zmanjšanja obsega slovarja.