Праславянский префикс *ob‑/o‑ перед корневым v‑ / Praslovanska predpona *ob‑/o‑ pred korenskim v‑ - Толстая, Светлана М. (Jezikoslovni zapiski, 2018)
Praslovanska predpona *ob‑/o‑ pred glagolskim korenom, začetim z v‑, je lahko imela štiri reflekse: ob‑ (izguba v), ov‑ (izguba b), obv‑ (ohranitev vseh elementov) in b- (izguba o in v‑). V članku se pokuša opredeliti pogoje (fonološke, morfonološke, besedotvorne), od katerih je odvisna pojavitev katerega od refleksov.