Psl. *marьnъ a další odvozeniny od kořene *mar‑ / Psl. *marьnъ in druge izpeljave iz korena *mar‑ - Rejzek, Jiří (Jezikoslovni zapiski, 2018)
Prispevek se ukvarja s psl. besedami *marьnъ, *mariti, *mara in drugimi izpeljavami iz korena *mar‑, katerih etimološka in besedotvorna razmerja so prepletena in jih različni avtorji interpretirajo različno. Na podlagi pomenov posameznih besed se prispevek trudi za kar najbolj verjetno podobo njihovih etimoloških in besedotvornih razmerij.