когнитивно-эволюционное исследование Появления оПределенного и неоПределенного артиклей / Kognitivno-evolucijska raziskava pojavitve določnega in nedoločnega člena - Попов, Сергей (Jezikoslovni zapiski, 2018)
Članek podaja izsledke kognitivno-evolucijske raziskave, posvečene zaporedju pojavitve določnega in nedoločnega člena v jezikovnem razvoju. Kritično obravnava splošno prepričanje, da se je najprej pojavil določni in nato nedoločni člen. Na podlagi znanstvene vednosti o konkretnosti, abstraktnosti in stopnjah dojemanja, ki se nanašajo na lingvistiko, potrdi zgodovinsko sočasnost izrecno določnega in sovsebno nedoločnega člena.