Rudolf Kuchar, Pravo a slovenčina v dejinäch. Vydalo Vydavatel’stvo Rak Budmerice. Budmerice 1998 - Novak, France (Jezikoslovni zapiski, 2015)
Na Slovaškem se je v zadnjih desetletjih razvilo močno jezikoslovje. Jezikoslovci posvečajo veliko pozornosti tudi zgodovini slovaščine.