Ustaljevanje slovenske jezikoslovne terminologije v slovenskih slovnicah 1768–2017 - Trojar, Mitja (Jezikoslovni zapiski, 2024)
Članek pregledno predstavlja razvoj slovenske jezikoslovne terminologije, zlasti v slovenskih slovnicah v obdobju 1768–2017. V empiričnem delu se na vzorcu 50 jedrnih jezikoslovnih pojmov ugotavlja, kateri slovničar je imel odločilno vlogo pri njenem ustaljevanju.