Distribucija priponskih obrazil -ica in -ka s poudarkom na feminativni tvorbi - Markežič, Tjaša (Jezikoslovni zapiski, 2015)
Prispevek izhaja iz sondažne raziskave pojavnosti obrazil -ica in -ka z variantami po besedotvornih pomenskih skupinah na podlagi gradiva SSKJ in korpusa Gigafida. Raziskava je pokazala, da se obe obrazili v 38 % primerov iz SSKJ in 37 % primerov iz korpusa uporabljata za tvorbo feminativov. Zato smo za podrobnejšo analizo izpisali dodatno gradivo iz Novejše slovenske leksike in diplomskega dela Novotvorjenke za poimenovanje oseb v slovenskem jeziku, da bi ugotovili, katero obrazilo je pri tvorbi feminativov frekventnejše.