Normativna informacija v slovarju - Dobrovoljc, Helena (Jezikoslovni zapiski, 2015)
V prispevku je predstavljeno pojmovanje norme in iz nje izhajajoče normativne informacije v slovenskem jezikoslovju in slovaropisju. Prikazano je pojmovanje terminov normativno-informativni slovar in normativni slovar v luči zgodovinske izkušnje. Podan je predlog za izgradnjo normativnega oz. normativno-informativnega slovarja.