Teodor Lojk (1913− 2006), pionir izgradnje Nove Gorice, ali kdo nam je zgradil blok? - Figelj, Klavdija (Izvestje, 2018)
Avtorica v prispevku raziskuje delo na področju arhitekture in stanovanjske gradnje v Novi Gorici ter življenjsko pot inženirja arhitekta Teodorja Lojka.