Delo mladinskih delovnih brigad kot kulturna dediščina Nove Gorice - Fakin Bajec, Jasna (Izvestje, 2024)
Avtorica na primeru zgodovinskih spoznanj o gradnji Nove Gorice in zbranih spominov o mladinskih delovnih brigadah reflektira, zakaj ta pomembni del zgodovine še ni bil ovrednoten kot kulturna dediščina, ki bi krepila urbano skupnost, identiteto mesta, vzpostavila sočutne medgeneracijske odnose ter dopolnjevala izobraževalne in kulturne vsebine. S pomočjo spoznanj iz teorije afekta se članek zaključi z ugotovitvijo, da so v Novi Gorici poleg arhitekturnih in umetnostnozgodovinskih elementov, ki opredeljujejo že ovrednoteno modernistično arhitekturno dediščino, pomembne tudi zgodbe, ki utelešajo osebne občutke, kolektivna čustva in afekte ljudi, ki so objekte zgradili in v njih pustili neizbrisen pečat.