Štefan Kociančič (1818–1883) o klobasah in drugih jedeh - Marusic, Branko (Izvestje, 2021)
Zapis prikaže odnos intelektualca do jedi in prehranjevalnih navad prebivalstva na Goriškem sredi 19. stoletja.