Dediščina kulturne krajine na primeru opuščanja kmetijskih površin na Goriškem - Ličer, Vesna (Izvestje, 2007)
Članek poskuša odgovoriti na vprašanje, ali zaraščanje kulturne krajine pomeni tudi propadanje kulturne dediščine. Izhodišče pisanju predstavljajo avtoričina opažanja in ugotovitve, do katerih je prišla med terenskim delom na goriškem podeželju, okvir problematiki pa dajejo tudi izsledki drugih raziskav