Nova Gorica – med disonantno dediščino in brezmejnostjo - Ledinek Lozej, Špela (Izvestje, 2023)
V prispevku so na podlagi etnografije, dokumentacije in teorije preučevanja dediščine ter mejnosti orisane vrzeli konceptov »disonantna dediščina« in »brezmejno(st)«.