Ledene rože na Hacquetovem oknu - Južnič, Stanislav (Hacquetia, 2015)
Preučili smo Hacquetovo raziskovanje ledenih rož. Ocenili smo njegov prispevek k razvoju kristalografije na kranjskem in ga primerjali z odkritji v tedanji Evropi.