HACQUETOVA OCENA NEKATERIH STAREJŠIH DEL O IDRIJSKEM RUDNIKU - Čar, Jože (Hacquetia, 2015)
V zapisu opozarjamo na nesprejemljivo Hacquetovo oceno Scopolijevih "geoloških" del o idrijskem rudišču (1761, 1769) in ferberjevega opisa idrijskega rudnika (1774).