Prispevek k mahovni flori Makedonije - Martinčič, Andrej (Hacquetia, 2015)
Avtor predstavlja rezultate lastnih raziskovanj flore mahov (Bryophyta), ki jih je opravil v letih 1962–1972. Za R. Makedonijo navaja skupaj 269 taksonov mahov (41 jetrenjakov in 228 listnatih mahov), med njimi je 75 taksonov (18 jetrenjakov in 57 listnatih mahov) prvič zabeleženih v Republiki Makedoniji. V evropski Rdeči seznam (ECCB 1995) je vključenih 6 vrst.