MAHOVNA FLORA FITOGEOGRAFSKEGA PODOBMOČJA KARAVANKE (SLOVENIJA) - Martinčič, Andrej (Hacquetia, 2015)
V članku avtor podaja rezultate lastnih florističnih raziskav mahovne flore fitogeografskega podobmočja Karavanke (del alpskega fitogeografskega območja), vključuje pa tudi podatke iz literature in neobjavljene podatke iz herbarija LJU. Mahovna flora obsega 453 vrst, od tega 97 vrst jetrenjakov (Marchantiopyta) in 356 vrst listnatih mahov (Bryophyta). Med njimi je 12 vrst novih za Slovenijo (Cephalozia ambigua, Lophozia ascendens, Didymodon asperifolius, Dicranella crispa, Brachytheciastrum olympicum, Schistidium crassipilum, S. dupretii, S. elegantulum subsp. elegantulum, S. lancifolium, S. papillosum, S. robustum, S. trichodon var. trichodon), 94 vrst pa je za fitogeografsko podobmočje omenjeno prvič. V Rdeči seznam ogrožene mahovne flore Slovenije je vključeno 40 vrst. Na evropskem Rdečem seznamu (ECCB 1995) je 11 vrst.