Nomenklaturni popravki in novi sintaksoni arktične, alpinske in oro-mediteranske vegetacije - Chytrý, Milan; Daniëls, Fred J. A.; Di Pietro, Romeo; Koroleva, Natalia; Mucina, Ladislav (Hacquetia, 2015)
Med pripravo evropskega seznama vegetacijskih enot (EuroVegChecklist) je postalo jasno, da je potrebno za utrditev nomenklature nekatere zgodnejše opise sintaksonov veljavno tipizirati oziroma opisati nove sintaksone. V članku predlagamo nomenklaturne popravke in formalne opise štirih novih zvez za arktično, alpinsko in oromediteransko vegetacijo Evrope, Grenlandije in Anatolije. Najprej smo tipifizirali razred Juncetea trifidi. Kot drugo smo opisali štiri nove zveze: Puccinellion nuttallianae (nizke arktične slane stepe Grenlandije; razred Saxifrago tricuspidatae-Calamagrostietea purpurascentis), Dryado octopetalae-Caricion arctisibiricae (vegetacija arktične tundre severovzhodne evropske Rusije; razred Carici rupestris-Kobresietea bellardii), Leontopodio nivalis-Elynion myosuroidis (vegetacija južnoevropske alpinske tundre; razred Carici rupestris-Kobresietea bellardii) in Lagotido uralensis-Caricion ensifoliae (vegetacija alpinske tundre gorovja južnega Urala; razred Juncetea trifidi). V teh zvezah smo opisali dve novi asociaciji. Na koncu predstavljamo interpretacijo zveze Muscario-Scillion nivalis.