Additional records on the occurrence of two alien Leguminosae in Algeria - Sakhraoui, Nora; Verloove, Filip; Hadef, Azzedine; Rouidi, Sonia; Dziri, Hamdi (Hacquetia, 2023)
Med terenskimi raziskavami, izvedenimi med letoma 2021 in 2022 v severovzhodni Alžiriji, so odkrili dve populaciji vrste Tipuana tipu (Benth.) Kuntze. Ena populacija je bila locirana sredi povsem naravnega habitata v regiji Filfilla (wilaya Skikda). Na tem območju se zdi, da je vrsta bolj ali manj uveljavljena in se lahko šteje, da je na začetku procesa naturalizacije, stopnje naturalizacije, o kateri prej ni bilo poročil v Alžiriji in celinski Severni Afriki. Naše raziskave so odkrile tudi več populacij Paraserianthes lophantha (Willd.) I.C. Nielsen, vrsta, za katero so nedavno poročali, da je naturalizirana v Alžiriji, vendar zanjo manjkajo podrobnosti o njeni naturalizaciji. Tukaj opisujemo nahajališča, kjer sta bili vrsti opaženi, prikazujemo zemljevid njune razširjenosti, terenske fotografije in ključ za identifikacijo obeh rodov.