Balthasar Hacquet kot zgodovinar - Kril, Mykhailo (Hacquetia, 2015)
Avtor se ukvarja s Hacquetom kot zgodovinarjem slovanskih ljudstev in navaja tista njegova dela, ki so pomembna za začetek znanstvenega razvoja slovanskih študij.