Dysphania anthelmintica (Amaranthaceae), nova tujerodna vrsta v flori Italije in taksonomska obravnava sorodnih vrst - Iamonico, Duilio (Hacquetia, 2015)
Na ozemlju Italije (območje Lazio) smo prvič zabeležili vrsto Dysphania anthelmintica. Obravnavali smo morfološke in ekološke značilnosti te vrste in njen invazivni status v primerjavi z vrstama Dysphania ambrodioides in Chenopodium suffruticosum. Predstavili smo tudi taksonomske opombe.