Ovrednotenje in tipifikacija nekaterih južnoevropskih sintaksonov - Čarni, Andraž; Mucina, Ladislav (Hacquetia, 2015)
V okviru priprave seznama seznama sintaksonov visokega ranga v Evropi, se je pokazalo, da nekateri sintaksoni iz južne Evrope niso bili veljavno opisani. V tem prispevku so veljavno opisani naslednji sintaksoni: Potentillo montenegrinae-Festucion paniculatae (Festucetalia spadiceae, Juncetea trifidi), Aquilegio nigricantis-Rhododendrion hirsuti (Rhododendro hirsuti-Ericetalia carneae, Rhododendro hirsuti-Ericetea carneae), Hyperico grisebachii-Pinion mugo (Junipero-Pinetalia mugo, Roso pendulinae-Pinetea mugo), Lathyro veneti-Taxion baccatae in Quercion petraeo-cerridis (oba Quercetalia pubescentis, Quercetea pubescentis) in Buxo-Syringion vulgaris (Paliuretalia, Rhamno-Prunetea).