Bolzanov Badiou - Nesbitt, Nick (Filozofski vestnik, 2020)
Pričujoči članek zariše vrsto stičnih točk med Badioujevo filozofijo in filozofijo Bernarda Bolzana, ki ga je Badiou prepoznal kot zgodovinskega predhodnika, vendar se z njim nikoli ni neposredno ukvarjal. Te stične točke vključujejo njuni kritiki Kanta in Hegla kot tudi njuni razlčini pojmovanji množice, platnoističnega realizma, aksiomatizacije, neskončnega, adekvatnega dokaza, strukture in matematike kot ustreznega jezika biti.