»Ena ali mnoge ontologije? Badioujevi argumenti za njegovo tezo ‘Matematika je ontologija’.« - Feltham, Oliver (Filozofski vestnik, 2020)
Pričujoči članek raziskuje med sabo tekmujoče interpretacije Badioujeve strategije, kot jo lahko razberemo iz trditve, »matematika je ontologija«, pri čemer se opira na njegovo konstrukcijo alternative Heideggerjevi zgodovini biti kot tudi na razkritje radikalne kontingentnosti »odločitev glede biti«, kot jih je mogoče zaznati v transformacijskih praksah v štirih pogojih filozofije: umetnosti, politiki, ljubezni in znanosti. Namen te preiskave je odpreti možnosti za drugačno strategijo, ki ustreza Badioujevi izvorni intuiciji, da je namreč bit mnoštvo, in sicer tako, da prenesemo pisanje mnoštva ontologij na področje delovanja.