Lacanov peti in nedokončani diskurz: alhemistične sanje kapitalizma - Zeiher, Cindy (Filozofski vestnik, 2020)
Zakaj včasih razmišljamo o Lacanu kot o marksistu, ko pa sam zase tako odločno trdi, da je freudovec? Morda zato, ker dojema Marxa in ne Freuda kot odkritelja simptoma in ker je za razliko od prvih štirih diskurzov, na katere je vplival Freud, osrednjo vlogo v petem, kapitalističnem diskurzu, podelil Marxu. Članek pokaže, da se Lacanov zadnji in domnevno nedokončani kapitalistični diskurz loči od vseh drugih, a ob tem tudi razkriva protislovja in morebitne vzporednice z njimi, saj poskuša razkriti dialektične napetosti med problematično proizvodnjo in potrošnjo pomena.