Bij bele z rdečim klinom - Erjavec, Aleš (Filozofski vestnik, 2016)
Avtor sledi zgodovinski poti in preoblikovanjem enega od najbolj znanih političnih pla- katov dvajsetega stoletja, Tolci bele z rdečim klinom! Ela Lisickega. Članek prikaže avant- gardno umetnost, ki se giblje od reprezentacije sveta v njegovo spreminjanje ter izpostavi primere, ko je navedeni plakat pridobil zgodovinsko mesto med podobami Sovjetske zveze, ki so povzročile nastanek njegovih remejkov in aplikacij v SZ / Rusiji sedemdesetih in osemdesetih let. V tistem času je bil motiv plakata tudi preoblikovan v logotip »moderni- stične« kitajske skupine »Stars«, kar zastavlja vprašanje o poti po kateri je boljševistična politična podoba lahko pričela služiti kot emblem nepolitične skupine kitajskih slikarjev po koncu Velike kulture revoloucije. V članku so opisane tudi ideološke in estetske konotacije in denotacije plakata.