Shizoanalitične kartografije: zemljevidi in modeli kapitalizma - Barker, Jason (Filozofski vestnik, 2017)
Kakšne možnosti obstajajo za reprezentacijo kapitalizma kot takega? To vprašanje se opira na predstavo o kognitivnem mapiranju, kot sta ga raziskovala Toscano in Kinkle v Cartographies of the Absolute, v nadaljevanju pa avtor glede na to vprašanje obravnava abstraktne potenciale računalnikov in Turingovega stroja, ki omogočajo izdelavo algoritmičnega modela kapitalizma.