K razpravam o postmarksizmu, postsocializmu, novih gibanih - Pagon, Neda (Filozofski vestnik, 2016)
Avtor primerja dve besedili (A. Touraine, L’après socialisme in J. Habermas, Zur Rekonstruktion des historischen Materialismus) in skuša ugotoviti, ali obstaja med njima kakšno skladje ali skupno izhodišče glede ugotavljanja kulturne identitete marksovskega socializma in njegovega spreminjanja v postindustrijski družbi.