Gödlovo pojmovanje časa in Badioujeva razklenitev konstruktivizma - Ličer, Matjaž (Filozofski vestnik, 2016)
V prispevku predstavimo Badioujevo kritiko konstruktivizma, ki je med drugim eksplicitno usmerjena proti Leibnizu. Predstavimo tudi Leibnizov vpliv na Gödla, še zlasti z ozirom na Gödlovo pojmovanje časa, ki izhaja iz Gödlovih rešitev Einsteinovih enačb teorije relativnosti. Gödel se pri tej obravnavi ustavi na točki, ki jo mora Badiou preseči, da bi lahko vzpostavil svoj filozofski sistem.