Hic Rhodus, hic salta: dva Hegla na Kitajskem - Tho, Tzuchien (Filozofski vestnik, 2016)
Avtor v svojem članku obravnava pomen Badioujeve ideje, da filozofija misli pod pogojem politike, na podlagi reference na njegov tekst iz leta 1977 Racionalno jedro heglovske dialektike, ki je bil napisan v času, ko omenjena ideja, ki jo artikulira »teorija pogojev«, še ni bila razvita. Posebnost tega teksta ne priča samo o močni množici političnih, zgodovinskih, geografskih in jezikovnih dejavnikov, ki so na delu v tem težkem obdobju v Badioujevi misli, ampak nam tudi dopuščajo drugačen uvid v zapletene osnove, iz katerih je kasnejše oblikovanje njegovega zrelejšega dela razvilo tudi Teorijo subjekta, ki je bila napisana samo nekaj let kasneje, in oba zvezka Biti in dogodka