Razkrito: ob treh grobiščih - Bell, Shannon (Filozofski vestnik, 2016)
Besedilo tematizira tri znake telesnih meja bitij: goreča telesa Banarasa pri ghat-u Manikarnika (starodavna, živa pogrebna grmada), plastinirana, čista, mrtva telesa Body Worlds razstave obducenta/plastinatorja Gunther von Hagensa in polživljenje, delno telo/deli telesa tkivno inženiranih oblik življenja v delih bioumetnikov Oron Catts in Ionat Zurr. To počne skozi temeljno filozofsko preizpraševanje po kajstvu Biti in sicer iz perspektive Heideggerjevega razumevanja umetnikov-filozofov, ki so razvili in uporabili radikalne nove tehnologije v umetniški produkciji novih umetniških oblik, ki odpravljajo razliko in razdaljo med umetnostjo in znanostjo. Besedilo v idiomu performans filozofije prikaže, kako predstavljena na novo nastala bitja subverzirata čas v življenju in smrti: Von Hagens ter Catts in Zurrova v svojih umetniških delih preko ustvarjanja novih tehno-teles (plastinirano telo in meta-telo) in novih tehno-bitij odkrivajo novo razumevanje Biti: posmrtno življenje, polživljenje in delno življenje. Von Hagens z zamrzovanjem časa; Catts in Zurrova z gojenjem preko, s preseganjem časa.