Zamišljati si enakost - Besana, Bruno (Filozofski vestnik, 2016)
Tekst se ukvarja z vlogo preloma in ločitve znotraj misli Jacquesa Rancièra. Številni interpreti Rancièrovo filozofijo predstavljajo kot križanje estetike in politike, toda pogosto je to razmerje napačno dojeto kot sinteza obeh področij znotraj filozofskega metadiskurza. Avtor poskuša pokazati, nasprotno, kako Rancièrova misel vztraja pri tem, da se razmerje med heterogenimi področji estetike in politike artikulira zgolj v seriji singularnih prelomov in ločitev znotraj obeh področij. Zgolj ti prelomi lahko proizvedejo estetske učinke politike ter politične učinke estetike. V tej perspektivi avtor izpostavi tri najpomembnejše prelome znotraj Rancièrove misli: prelom znotraj heterogenih področij estetike in politike; prelom, ki ga v estetiko uvajajo singularne podobe; ter prelom, ki ga enakost podob proizvede znotraj polja filozofije.