Pogovor z Jill H. Casid in Anno Campbell: Marina Gržinić, Jovita Pristovšek in Vesna Liponik - Casid, Jill H.; Campbell, Anna; Gržinić, Marina; Pristovšek, Jovita; Liponik, Vesna (Filozofski vestnik, 2023)
Pogovor z Jill H. Casid in Anno Campbell predstavlja rekonceptualizacijo več tem za razvoj estetike, ki vključuje pojme nekropolitike in redefinira koncept antropocena kot nekrocena. Nekrocen implicira obdobje, ki ga zaznamujejo smrt, propadanje in posledice človekovega vpliva na okolje, pa tudi kritičen razmislek o odločitvah posameznikov in družb, ki prispevajo k prehodu iz antropocena v nekrocen. Ta razmišljanja služijo kot svarilne zgodbe ali razmislek o nevzdržni generalizaciji antropocena. Pomemben razmislek v intervjuju se nanaša dalje tudi na vprašanje, kako kvir- in transspolne osebe s pomočjo umetnosti in asemblažev zavračajo pogoje trenutnih napetosti kulturnih vojn.