Droni, telesa, nekropolitika: hobbesovske sence nad afganistanskimi ozemlji - Amir, Fahim (Filozofski vestnik, 2023)
Članek obravnava diskurze, ki spremljajo vojaško uporabo dronov v Afganistanu in Vaziristanu v zadnjih dveh desetletjih s posebnim poudarkom na njihovi nekropolitični razsežnosti. Članek najprej povzame različne kritične obravnave edinega dobro dokumentiranega primera v Afganistanu, s tem, da poudari zgodovinske kontinuitete med vojskovanjem z brezpilotnimi letali, državnim terorjem in zračnimi silami. Dalje nameni članek poseben poudarek še odnosom na terenu, kot so dvoumne pravne konstrukcije, ki omogočajo uporabo smrtonosnega orožja, in oboroževanje paštunske kulture za namene različnih vlad.