Ubijanje črnskega telesa: nekropolitika in rasne hierarhije v digitalnih igrah - Gray, Kishonna L. (Filozofski vestnik, 2023)
Namen tega eseja je raziskati vzorce protičrnskosti v sodobnih videoigrah. Videoigre so prizorišča nekropolitične logike, ki Črnsko smrt uporablja za spodbujanje pripovedi. Še bolj skrb vzbujajoče pa je, da te igre morda osmišljajo večje želje kolonialne nadvlade, ko se skušajo znebiti svoje problematične rasizirane preteklosti. Zato etnografska opazovanja vključujejo tudi video igre kot obliko jetnišnične logike, ki skuša nadzorovati in kriminalizirati Črnskost. V teh pogojih je nujno raziskati, kako je nadaljevanje institucije suženjstva vpeto v sisteme nadzora ter aktivno vgrajeno v tehnične in digitalne prakse. To pa vodi do jetnišničnih pogojev za tiste, ki so podvrženi njeni moči. Video igre omogočajo pot, kako se lotiti tega trenda.