Uvod - Gržinić, Marina; Pristovšek, Jovita (Filozofski vestnik, 2023)
Uvod v posebno številko Filozofskega vestnika 44/2 (2023), Telo v polju napetosti med biopolitiko in nekropolitiko: analiza prihodnosti protetičnega telesa v 21. stoletju, ur. Marina Gržinić in Jovita Pristovšek.