Je nagon strukturiran kot vic? - Klepec, Peter (Filozofski vestnik, 2016)
Freud; vic; Drugi; nagon; Lacan Tekst izpostavlja nekatere vidike fenomena vica, kot jih pred nas postavlja Freudovo delo Vic in njegov odnos do nezavednega, ki ga interpretira kot delo, ki vseskozi predstavlja razmerje označevalca do objekta in nagona. Izpostavlja temeljne poteze vica, kakor jih predstavi Freud, njegovo podobnost z drugimi tvorbami nezavednega, njegovo specifičnost, vlogo Drugega in vlogo presenečenja, njegovo navezavo z užitkom, na koncu pa fenomen vica naveže na Lacanovo interpretacijo nagona.