LIBERALIZEM IN PARTIKULARIZEM V NOVI EVROPI - Šumič-Riha, Jelica (Filozofski vestnik, 2016)
Prispevek obravnava modernistično in postmodernistično pojmovanje razmerja med zakonom (pravom) in pravičnostjo. Pri tem izpostavi predvsem dva modela: haberma-sovsko-rawlsovski na eni strani in lyotardovski na drugi. Na primeru zahodnjaškega obravnavanja vojne v Bosni pokaže nezadostnost obeh modelov.