Ali Francozi verjamejo svojemu mitu? - Luthar, Oto (Filozofski vestnik, 2016)
Različni orisi konstituiranja političnega v času francoske revolucije so zgolj konstrukti različnih historičnih interpretacij. Množica nasprotujočih si razlag te priljubljene zgodovinske teme temu stališču samo Se pritrjuje, ali z drugimi besedami: dvesto let različnih interpretacij istega zgodovinskega dogajanja nam nazorno predoči intrigo historične razlage.