»Nikoli dovolj naseljenski«: dvojna ekonomija terorja in smrti v policijskem pridržanju v Avstraliji - Perera, Suvendrini; Pugliese, Joseph (Filozofski vestnik, 2023)
Avtorja v članku preučujeta sistemsko naravo državnega nasilja in rasnega terorja v kontekstu avstralske države naseljencev ter smrti staroselcev v policijskem pridržanju. S pomočjo koncepta »dvojne ekonomije terorja« Steva Martinota in Jareda Sextona (2003) avtorja trdita, da moramo policijsko nasilje in smrti staroselcev v policijskem pridržanju razumeti kot standardne operativne postopke dvojne ekonomije terorja, ki zagotavljajo institucionalno reprodukcijo avstralske kolonialne države naseljencev. Perera in Pugliese trdita, da smrt v policijskem pridržanju sovpada s širšimi vladnimi in upravnimi mehanizmi kolonialne države. Zaradi sistematičnega zanemarjanja in nenehnega rasiziranega nasilja nad staroselci, ki ga izvaja ta država naseljencev, avtorja v zaključku svojega članka takšni državi nasprotujeta z izpostavitvijo staroselskega glasu, ki zavrača tiho privolitev in besni od jeze zaradi naraščajočega števila smrtnih primerov staroselcev v policijskem pridržanju ter visoke stopnje zapiranja staroselcev.