A pianist and figurative writing / Pianist in glasbena figuralika - Chernaya, Marina (De musica disserenda, 2015)
Tako v stari kot v novi klavirski glasbi je prisotna značilna klavirska figuralika, ki je v primeru velikih glasbenih del neločljivo povezana s skladateljevo kompozicijsko tehniko in njegovim načinom glasbenega mišljenja. Ob študiju klavirskih glasbenih del je potrebno upoštevati tudi način, kako je skladatelj svojo kompozicijo notiral, saj je le po tej poti mogoče najti ključ za pravo razumevanje in interpretiranje njegovih zamisli.