Iz Milana v Gradec: milanski in lombardski skladatelji v zbirki Parnassus musicus Ferdinandaeus - Toffetti, Marina (De musica disserenda, 2017)
Zbirka Parnassus musicus Ferdinandaeus vsebuje 55 motetov 32 imenovanih in dveh neznanih skladateljev. Več kot polovica motetov je prispevalo 18 skladateljev lombardskega izvora, 12 je bilo aktivnih v Milanu. Štirje od teh (Arnone, Borgo, Comanedo in Pellegrini) so delovali v milanski katedrali skupaj z urednikom zbirke Giovannijem Battisto Bonomettijem, ki je pozneje odšel v graško dvorno kapelo. Druga polovica motetov je pripisana nekaterim glasbenikom italijanskega izvora, ki so bili člani graške dvorne kapele. Razprava se ukvarja s kulturnimi stiki med vojvodino Milano in graškim nadvojvodskim dvorom, prinaša biografski portret Bonomettija in povzema značilnosti motetov milanskih avtorjev.