»Gallus apud Belgas«: ponovni premislek o douaiški izdaji Moralij (1603) - Desmet, Marc (De musica disserenda, 2015)
Zbirka Moralia (Nürnberg, 1595) je edina izdaja Gallusove glasbe, ki je bila že kmalu po njegovi smrti ponatisnjena, in to v Douaiju, mestu, ki leži daleč od srednjeevropskega prostora, v katerem so skladateljeva dela sicer najbolj razširjena. Prispevek ocenjuje kakovost tega novega natisa v primerjavi z izvorno izdajo.