Poti v Dübnovo zbirko: kako sta Gustav Düben in njegov sin pridobivala muzikalije - Berglund, Lars (De musica disserenda, 2015)
Razprava opisuje, na kakšne načine so prihajale muzikalije v Dübnovo zbirko. Glasbo so zanjo prepisovali iz tiskov, so pa tudi iz raznih predelov Evrope pridobivali cele skupine rokopisnih prepisov. Z di se,da so bila tesna osebna prijateljstva in zasebne mreže pri tem pomembnejše kot uradne tržne poti.